Днес официално беше открит заводът на Great Wall в Ловеч

 

 
Днес беше даден старт на осъществяването на дългогодишната мечта за производство на автомобили в България. Премиерът Бойко Борисов откри завода за автомобили в ловешкото село Баховица. Заедно с него лентата прерязаха собственикът на "Литекс" Гриша Ганчев и президентът и изпълнителен директор на Great Wall Motor Ван Фън Йн.
След откриването, бе представен и първият произведен в България автомобил - малката градска кола Voleex C10.
 
Заводът край Ловеч е с площ над 500 хил. кв. м. и е оборудван е с най-съвременната техника за производство на автомобили. Нещо повече - това е един от най-модерните автомобилни заводи в Европа.
До момента в завода на "Литекс Моторс" работят 120 души, като средната възраст на операторите е 19 години, а на инженерите - 25 години. В ръководния екип участват български и чуждестранни специалисти и мениджъри, с дългогодишен опит в производството и продажбите на водещи световни автомобилни марки.
 
     
Това са автомобилите, които ще се произвеждат край Ловеч
 
При пълен капацитет от завода ще излизат над 50 000 автомобила годишно. това ще осигури заетост на 2000 човека. В завода са вложени над 65 млн. лева, като общата сума на инвестицията ще бъде между 150 и 170 млн. лева. Това ще стане факт през следващите няколко години.
Автомобилите, които ще се произвеждат край Ловеч са предназначени за националния пазар и цяла Европа.
 
 
popup content