Румънски хибриден автомобил

 

 
В съседна Румъния все по-голяма популярност придобива проектът на малък екип от автомобилен журналист, инженер и дизайнер за създаването на хибриден автомобил.
 
Модулната концепция предлага възможност на избор между електромотор с мощност 64кс., монтиран в предната част на автомобила и хибридно задвижване съвместяващо конвенционален двигател с 83кс. и електромотор.
Прототипът е с дължина 4.1м., височина 1.6м. и ширина 1.8м. По думите на дизайнера на автомобила Мариан Калибьону, плоският под ще предлага възможност за монтиране на три реда седалки, осигуряващи комфортно придвижване на 6 пътника. Под предният капак пък се намира и скромният багажник от 250литра. 
 
 
 
По проект автомобилът трябва да изминава пробег от 180км. с едно зареждане, достигайки максимална скорост  от 130 км/ч. В хибриден режим концепцията ще изминава до 620 км. и максимална скорост до 170 км/ч.
 
 
Макар и в съвсем начален етап идеята на румънците заслужава внимание, защото не е далеч времето, когато светът ще премине изцяло на електрически превозни средства.

 

popup content