Hyundai представя ексклузивния Veloster Turbo

Корейската компания Hyundai, с представянето на Veloster изненада публиката предлагайки автомобил с екстравагантен и спортен дизайн. Автомобилът в най-мощната си версия предлага 138кс., които са достатъчни за приятни изживявания зад волана.

За Hyundai това явно не е достатъчно, защото компанията представи Veloster Turbo, чийто 1.6-литров турбо двигател развива 186кс. и 270Нм. въртящ момент. За дирижиране на двигателя, спортният хечбек ще се предлага с 6-степенна ръчна скоростна кутия, а като опция и с автоматична трансмисия с два съединителя. За американския пазар автомобилът ще се предлага с по-голяма мощност – 204кс.

Във външният вид на автомобила се открояват спортните елементи, които недвусмислено подсказват неговата турбо-аспирирана природа. Предната решетка е по-агресивна и широка от стандартната. Автомобилът е снижен а за стабилността на пътя се грижат нови 18-цолови алуминиеви джанти с хромирани отблясъци. От компанията съобщават, че е преработена и изпускателната система. Впечатляваща е и новата боя сив-мат, открояваща агресивните детайли на Hyundai Veloster Turbo.

Все още не са обявени динамичните характеристики на автомобила, но се очаква ускорението от 0 до 100км/ч. да става за под 8 секунди.

popup content