Bentley представи EXP 9F – най-луксозният SUV в света

На започващото днес в Женева автомобилно изложение, аристократичната компания Bentley представи своята предсерийна концепция за свръхлуксозен SUV – EXP 9F. Проследявайки отзивите на публиката британците ще вземат решение, дали прототипа ще прерасне в сериен модел. Компанията държи особено на мнението на китайските клиенти, които представляват най-бързоразвиващият се пазар на луксозни автомобили в световен план.

Bentley EXP 9F впечатлява със своите масивни форми и изобилие от хром. Както може да се очаква от едно Bentley, в интериора властват скъпа кожа, истинско дърво и фини метални апликации. Задните седалки се регулират, а за удоволствието при пътуване се грижи масивният панорамен покрив. Копринените стелки пък, заслужават цял научен труд. Свръхлуксозното возило стъпва на 23-цолови олекотени джанти.

Под капака се крият изненади, които са в пълно съзвучие с разточителната философия на EXP 9F. Двигателят е W12 с две турбини и мощност от 600кс. и 800Нм. въртящ момент. Мощният мотор е куплиран с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Автомобилът е с постоянно двойно задвижване а шасито има възможност за регулиране в три режима – комфорт, спорт и оффроуд.

   

   

popup content