Ето го и новото Audi A3

Немската компания Ауди разкри новия A3 часове преди официалното откриване на автомобилното изложение в Женева. Автомобилът използва платформата MBQ, която ще видим и в VW Golf 7.

Дизайна на новото Audi A3 не изненадва с революционни промени. Във външността се следва типичната линия на компанията, но автомобилът изглежда с една идея по-агресивно от своя предшественик. Като размери новото Audi A3 е нараснало единствено като междуосие – 2601мм. или с 23мм. повече в сравнение с предишното поколение. Благодарение на използваните нови и по-леки материали, новият компактен модел на немците е с 80кг. по-лек от своя предшественик.

Като двигатели, новото Audi A3 ще предлага обичайното разнообразие от бензинови и дизелови агрегати с различна мощност и разход на гориво. Първоначално продажбите ще стартират с 2-литров TDI дизел с 148кс. и 320Нм. въртящ момент. Бензиновите са 1.4 TFSI с 121кс. и 200Нм. и 1.8 TFSI с 177кс. и 250Нм. въртящ момент. Моторите са куплирани с 7-степенната S-tronic  скоростна кутия.

На по-късен етап ще се появят и варианти с хибридно задвижване, а началната цена на новото Audi A3 е 21 600 евро.

   

popup content