Вижте ексклузивният Lamborghini Aventador J

Вече ви писахме за нестандартният проекта на Lamborghini, кръстен Aventador J Speedster. Днес италианската компания показа официално концепцията на автомобилното изложение в Женева и шокира автомобилната общественост. Радикалната машина е произведена в една единствена бройка и дори вече е продаден на неизвестен собственик, броил за него около 2.5 милиона евро (според слуховете)

Lamborghini Aventador J е екстремно олекотен от инженерите и на практика няма дори покрив. Автомобила не разполага с климатик, аудио система и предно стъкло - поради тази причина за да управлявате Aventador J се нуждаете от състезателна екипировка.

В стремежа си към олекотяване на купето, инженерите са „изхвърлили“ всичко ненужно, създавайки спартански, радикален спортен автомобил – дори материята на седалките е заменена с нова, в която са вплетени карбонови нишки! Като размери автомобила се различава от серийния Aventador единствено по своята екстремно ниска височина – едва 1100мм.

Двигателят на Lamborghini Aventador J е познатият V12 с 700кс. и като имаме в предвид намаленото тегло на роудстъра можем да очакваме ускорението от 0 до 100км/ч. на автомобила да бъде доста под 2.9 сек., за колкото се справя „обикновения“ Aventador.

    

    

 

popup content