INFINITI разкри суперспортния и икономичен EMERG-E

Японският производител на луксозни автомобили INFINITI, представи своята нова концепция EMERG-E на 82-рия салон в швейцарската столица Женева. Това е първият модел на компанията с централно разположен двигател, в който се преплитат дързък дизайн и технологии излезли от бъдещето.

INFINITI EMERG-E е изработен изцяло в Европа и подсказва за бъдещите намерения на японците да се утвърдят като лидери на пазара за иновативни и екологични автомобили. Впечатляващата концепция е сериозна заявка от страна на INFINITI, да се утвърди като производител на вълнуващи спортни автомобили от ново поколение и в него можем да видим какви са тенденциите в автомобилостроенето на бъдещето.

Спортният автомобил разполага с два електромотора и 3-цилиндров двигател с вътрешно горене. Общата мощност на системата е 402кс., което позволява ускорението от 0 до 100км/ч. за 4сек., а достигането на максималната скорост от 224км/ч. се достига за около30сек. Благодарение на литиево-йонните си батерии, само на електричество EMERG-E може да измине пробег от 50км.

    

  

popup content