Хибридната концепция Hyundai i-oniq

 

 
Корейската компания Hyundai не спира да изненадва автомобилната общественост със своите екстравагантни и иновативни автомобилни концепции. Представеният в Женева Hyundai i-oniq е поредното доказателство за таланта на корейците в създаването на автомобили сякаш дошли от бъдещето.
 
Тривратият хибрид е създаден в Германия, където се намира европейският развоен център на компанията. В дизайна на концепта властва така характерната флуидна линия, която Hyundai следва в най-новите си модели. "Профилът на i-oniq съчетава изчистен стил и мускулесто излъчване, предните калници се изтегля назад, към задната броня и подчертават характера на купето, като видимостта на пътниците остава максимално добра" - казва Томас Брюкъл, главен дизайнер на Hyundai Motor Europe.
 
Hyundai i-oniq се задвижва от електромотор с мощност от 109кс., свързан с 1.0-литров бензинов двигател с 61кс. Благодарение на своите литиево-йонни батерии, автомобилът може да измине в електрически ражим над 120км. Максималната скорост на концепта е 145км/ч.
 
popup content