Новият Mercedes SL - легендата продължавa

Лек, атлетичен, луксозен - представяйки дългоочакваният наследник на SL, Mercedes-Benz продължават една традиция, започна преди 60 години. Вече десетилетия  "SL", е синоним на симбиозата между спортен дух, стил, комфорт и иновации. Новият Mercedes SL е произведен изцяло от алуминий и тежи  с 140 кг по-малко от своя предшественик. Алуминиевото купе дава основа за направата на бърз, спортен автомобил с впечатляваща динамика и комфорт. Задвижването се осъществява с любезното съдействие на новите BlueDIRECT двигатели. По-мощни и в същото време до 29% по-икономични от двигателите в сегашния модел. Друга революция е  уникалната система Frontbass, превръщаща луксозната спортна кола в концертна зала, независимо от това дали  е с отворен или затворен покрив.


 

КУПЕ

Новото поколение на Mercedes SL изпълва буквално смисълът на известните букви "SL" – супер лек. Постоянно намаляване на теглото е една от най-забележителните характеристики в конструкцията на новия SL,  какъвто беше случаят и в оригиналния SL от 1952 г. изработен с лека тръбна рамка. За пръв път Mercedes-Benz са изработили купето изцяло от алуминий в серийно произвеждан модел. Дизайнерите използват още по-лекият магнезий за стената зад резервоара. Стоманените тръби с висока якост са интегрирани в А-колоните от съображения за сигурност. В резултат купето тежи с около 110 килограма по-малко, отколкото би тежало със стоманената конструкция на своя предшественик.

Алуминиевата конструкция не само е по-лека - тя превъзхожда стоманената конструкция на предшествениците си по отношение на здравина, сигурност и комфорт. Въпреки че новият SL е още по-комфортен и разполага с още повече системи от предшественика си, което неминуемо би увеличило неговото тегло, цифрите говорят друго: новия SL 500 (1.785 кг) тежи с около 125 кг по-малко от своя предшественик а  SL 350 (1.685 кг) е дори с 140 килограма по-лек. И  всичко това благодарение на множеството интелигентно подобрени детайли за намаляване на теглото.

 

 

ДИЗАЙН

В новия SL, дизайнерите на Мерцедес безпогрешно са съчетали традициите от миналите генерации с иновативната модерна линия характеризираща Мерцедесите от ново поколение. Резултатът е стилен спортен автомобил с класически пропорции. С мощно излъчване и същевременно изящен и елегантен.  Масивната предна решетка недвусмислено сочи към корените на SL поколението. Фаровете са вплетени перфектно в цялостната линия на автомобила, превръщайки се в част от хармонията. Предните фарове стандартно се предлагат с интелигентната система за осветяване (ILS). С пет различни функции на осветление, които са съобразени с типа на шофиране и метеорологичните условия, те се адаптират в зависимост от пътя,  предлагайки на водача отлична видимост. Широко е използвана и светодиодната технология. Елегантният покрив отново е твърд, згъваем.

 

    

 

 

 

ДВИГАТЕЛИ И ЗАДВИЖВАНЕ

Мощен, икономичен и с динамично окачване -  рецепта за удоволствие  от шофирането. Новият SL се предлага с две различни системи за окачване:

- полу-активно регулируемо окачване като стандарт и активна система за окачване ABC (Active Body Control) като опция.

И двата варианта на окачване са комбинирани с новата електромеханична кормилна система Direct-Steer, променяща  динамично своята твърдост, в зависимост от скоростта и ъгъла на воланът. Това интелигентно инженерно решение  осигурява висока стабилност и сигурност при високи скорости.

Първоначално SL ще се предлага с V8 и V6 двигатели BlueDIRECT от ново поколение. Еволюиралият V8 двигател, в новия SL 500 разполага вече с 435 к.с. от 4663 куб.см. обем.  Впечатляващо разходът на гориво е намален с  22%. В същото време въртящият момент е увеличен от  530 Нм на 700 Нм.  V6 двигятелят в новия SL 350 развива 306 к.с. и осигурява 370 Нм въртящ момент. Той е с почти 30% по-икономичен от своя предшественик, давайки разход от 6.8л./100км. И двата модела разполагат серийно със СТАРТ/СТОП. От своя страна автоматичната предавателна кутия от ново поколение 7G-TRONIC PLUS е оптимизирана по отношение на разхода на гориво и комфорт, допринасяйки също за ниския разход на гориво.

Ниският разход обаче не означава влушаване на спортните характеристики на роудстъра.

Точно обратното: SL350 ускорява от 0 до 100 км / ч. за 5,9 секунди, което го прави с три стотни от секундата по-бързо от своя предшественик. Същото упражнение отнема на новият SL500 само 4,6 секунди, което го прави с осем десети по-бърз от предишния SL 500.

 

     

 

В сравнение със своя успешен предшественик, новият Mercedes  SL предлага значително повече комфорт и спортен дух, поставяйки нови стандарти в класа на луксозните роудстъри. В допълнение към това SL е изключително многофункционален и подходящ за ежедневна употреба спортен автомобил.

 


popup content