Дизайнерското студио Pininfarina представи Cambiano Concept

 

 
Италианското дизайнерско студио Pininfarina е известно с невероятните автомобилни шедьоври, които представя. Творенията на Pininfarina притежават изключителна италианска естетика и душа - те вдъхновяват от десетилетия автомобилните ентусиасти от цял свят. Достатъчно е само да погледнем новото Ferrari F12 Berlinetta, чиято възхитителна външност е дело на именитото дизайнерско студио.
 
 
На провеждащото се в Женева автомобилно изложение, студио Pininfarina представи една концепция, която излага на показ невероятният потенциал на компанията да твори забележителни във всяко едно отношение автомобили. Всъщност ще бъде лекомислено да наречем прототипа Cambiano Concept, просто автомобил - той е произведение на изкуството! В дизайнерско отношение концепцията е вдъхновена от един друг именит италиански автомобил - впечатляващата Lancia Florida от 1957г. 
 
Луксозното купе на Pininfarina Cambiano Concept съчетава авангардната външност с естетиката на красивите спортни автомобили от 50-те и 60-те години. Но не си мислете, че това е поредният прототип с красива външност, но без сърце под формата на двигател! Cambiano Concept е напълно функциониращ автомобил, разполагащ с хибридно задвижване под формата на 4 електромотора, всеки с по 82кс. мощност и дизелов двигател, зареждащ литиево-йонните батерии. На електрическа енергия, автомобилът може да измине пробег от над 200км. Впечатляващата обща мощност на тежащата цели 1700кг. концепция, позволява ускорението от 0 до 100км/ч. да става едва за 4.2сек., като максималната скорост е над 270км/ч.
 
    
 
  
popup content