Скулптура на колела - AC 378GT Zagato

Когато легендарната автомобилна компания AC и италианското дизайнерско студио Zagato обединяват сили в общ проект, се ражда не просто автомобил - ражда се произведение на изкуството. Точно това се случва през далечната 1957г., когато без много шум и фанфари е представен AC Ace Bristol Zagato – автомобил с неповторима италианска елегантност и стил, който и до днес е мечта на автомобилните колекционери от цял свят.

На 82-рото автомобилното изложение в Женева, компанията AC Cars и студио Zagato представиха последният си съвместен проект – AC 378GT Zagato. Елегантното спортно купе е духовен наследник на AC Ace Bristol Zagato и първият нов модел на компанията от доста години насам.

AC 378GT Zagato  разполага с 6.2-литров V8 двигател на General Motors с мощност от 434кс. Същият агрегат се използва и в Chevrolet Camaro. С общо тегло от 1465кг. елегантният автомобил ще ускорява от 0 до 100км/ч. за по-малко от 4 сек., достигайки максимална скорост от над 300км/ч.

Първоначално AC 378GT Zagato ще се предлага на пазара в Германия и Великобритания, като компанията AC Cars планира с него да постави основите на налагане на марката на световния пазар.

  

popup content