Mercedes-Benz представя най-мощният си модел – SL65 AMG

Немската компания Mercedes-Benz разкри най-мощната версия на своя култов роудстър SL. След като дълго се спекулираше, дали компанията все пак ще предлага този вариант на пазара и как това ще се отрази на продажбите на SLS, в крайна сметка Mercedes-Benz не разочароваха твърдите фенове на SL-поколението. На автомобилното изложение в Ню-Йорк, щутгарците ще представят официално новият Mercedes SL65 AMG.

Спортният роудстър ще се задвижва от познатия 6.0-литров V12 би-турбо двигател, който обаче е преработен с цел повече мощност и по-малко вредни емисии. Агрегатът вече предлага мощност от 630кс. и 1000Нм. максимален въртящ момент, достъпен в диапазона между 2300 – 4300об/мин. Новият Mercedes SL65 AMG ускорява от 0 до 100км/ч. за едва 4сек., достигайки максимална скорост от 250км/ч.(електронно ограничена).

Реновираният V12 двигател е комбиниран с новата 7-степенна скоростна кутия AMG Speedshift Plus 7G-Tronic, предлагаща избор от четири режима на работа - икономичен, спортен, суперспортен и ръчен. Впечатляващ е и намаленият с 17% разход на гориво спрямо предишния модел, което в цифри означава средно 11.6л/100км.

  

По купето на Mercedes SL65 AMG срещаме отличителният агресивен бодикит, характерен за творенията на AMG, като в роудстъра за първи път тунерите показват новата AMG хромирана решетка съчетаваща две хромирани линии, пресечени от Mercedes логото. В конструкцията на автомобила, инженерите са използвали редица съвременни материали и сплави, намалили теглото със 170кг. спрямо сегашния модел. Така оптималната маса е сведена до 1950кг. Новият Mercedes SL65 AMG стъпва на нови олекотени 19-цолови джанти, които в комбинация с активното спортно окачване и оптимизирано управление, подобряват значително пътното поведение на спортния роудстър.

   

popup content