Американска екзотика - Lincoln MKZ

 

 
На откриващото се утре автомобилно изложение в Ню Йорк, американската компания Lincoln ще представи новият си луксозен седан MKZ. Любимата марка на българските митрополити ще изненада своите почитатели с авангарден дизайн и иноватовни технологии, свидетелстващи за сериозните намерения на Lincoln да си възвърне челните позиции на американския пазар на луксозни автомобили.
 
Lincoln MKZ е изграден на базата на новия Ford Mondeo и има внушителна дължина от 5 метра. Автомобилът е пораснал и като ширина и междуосие, което спомага за значително подобрения в сравнение със сегашният модел комфорт. MKZ разполага с 3-режимно активно окачване (стандарт, комфорт, спорт) и мултимедийна система със 10.1 -инчов сензорен дисплей. За неповторимото усещане в Lincoln MKZ допринася и стъкленият покрив, предлаган като опция, който дори може да се отваря, превръщайки лимузината в нещо като "targa".
 
   
 
Луксозният "американец" ще се предлага с два бензинови двигателя - 2.0-литров с турбо и 240кс. и 3.7-литров V6 с мощност от 304кс. Агрегатите са комбинирани с 6-степенна автоматична трансмисия, като автомобилът се предлага и във вариант с двойно задвижване. Lincoln MKZ има и вариант с хибридно задвижване, комбиниращо 2.0-литров двигател и електромотор с обща мощност около 200кс.
 
    
popup content