Ето го и най-очакваният хибрид - Fisker Atlantic

На стартиращото днес автомобилно изложение в Ню Йорк, американската автомобилна компания Fisker Automotive отбеляза премиерата на своя ексклузивен седан с хибридно задвижване Fisker Atlantic.
 
Atlantik ще бъде първият масово произвеждан автомобил на базираният в Калифорния автомобилен производител и очакванията към него са да се превърне в истински хит на пазара. Оборудваният с с plug-in хибридната задвижваща система автомобил, е насочен към младите семейства, които искат да притежават автомобил от най-висок клас и същевременно не са безразлични към опазването на околната среда. 
 
В сърцето на Fisker Atlantic е системата "EVer" (електрическо возило с увеличен пробег), която позволява на водачът възможността да избира между електрически и бензинов режим на задвижване. Това става ръчно или автоматично, според избраните настройки. Atlantic ползва 2.0-литров турбо бензинов двигател от BMW, който при своята работа зарежда литиево-йонните батерии на хибрида. Американският хибрид е със задвижване на задните колела, но като опция ще се предлага и двойно предаване.От компанията все още не разкриват какъв е максималният пробег, който може да измине Fisker Atlantic на изцяло електрически режим, както и неговите динамични характеристики. 
 
 
Като екстериор, Fisker Atlentic е еволюция на дизайнерската концепцията от прототипът Karma. Автомобилът е сравним по размери с Audi A5 Sportback и се отличава с агресивно но меко излъчване, а стъкленият покрив подсилва усещането за индивидуалност. По отношение на дизайна от Fisker не крият своята гордост - "Ние сме изключително доволни Atlantic и вярваме, че сме създали невероятна по рода си кола, която има дизайн и управление, които никой друг автомобил в този клас не може да предложи", заявява Хенри Фискер - основател, председател и директор на дизайна на Fisker Automotive. 
 
Fisker Atlantic ще се произвежда в завода на компанията в Делауеър (САЩ) и ще се предлага на американският пазар на цени под 50 000 долара.
 
   
popup content