Hyundai представи новия Santa Fe

На автомобилното изложение в Ню Йорк, корейската компания Hyundai представи третото поколение на своят популярен SUV модел Santa Fe. Кросоувърът с фирмено обозначение ix45 бе представен в две версии - късата база Santa Fe Sport с три врати и стандартния Santa Fe с дълга база и пет врати.

Като дизайн, новият SUV на корейската компания определено демонстрира по-зрял и модерен вид изпълнен в съзвучие с най-новите дизайнерски тенденции на Hyundai. Новият Santa Fe е пораснал като размери в сравнение с предишното поколение и има дължина от 4905мм. (за дългата база), ширина от 1885мм. и височина от 1690мм. В интериора също се наблюдават значителни промени, като голямата новост е възможността за поставяне на трети ред седалки (като опция). Повишени са и мерките за безопасност, а в съзвучие с най-модерните технологични тенденции, Hyundai Santa Fe разполага с иновативна мултимедийна система Blue Link.

Hyundai Santa Fe ще разполага със задоволително количество бензинови и дизелови двигатели, като във версията Sport се откроява турбинираният 2.0-литров, бензинов GDI двигател с мощност от 264кс. Стандартно Santa Fe ще бъде оборудван с 3.3-литров мотор с мощност от 290кс., комбиниран с 6-степенна автоматична скоростна кутия.

   

popup content