Американски чудовища - Dodge Ram 1500

На автомобилното изложение в Ню Йорк, наред с премиерата на новия суперспортен Viper, американската марка Dodge представи и новото поколение на своя изключително популярен зад океана пикап Ram 1500, който за европейските представи се приближава по-скоро до габаритите на камион.

Новият Dodge Ram 1500 е претърпял значителни промени, особено като двигател и механика. На първо място трябва да отбележим новият V6 Pentastar 3.6-литров двигател, познат ни от спортния Dodge Challenger. В Dodge Ram 1500, той предлага мощност от 305кс., което е с 42% повече от мощността на сегашния модел. Нещо повече - от Dodge обещават, че разходът на гориво в новото поколение на пикапа е намален с минимум 20%, за което спомага и поставената Start/Stop система. За почитателите на по-грубата мощност, Dodge ще предлагат и вариант на Ram 1500 с 5.7-литров HEMI V8 двигател с мощност от 395кс. Двата двигателя се предлагат в комбинация с 8-степенна (?!) автоматична скоростна кутия TorqueFlite 8.

Като дизайн, новият Dodge Ram 1500 може да се похвали с изцяло нов дизайн на предната решетка, нови брони и променени фарове с LED технология. По-значителните промени обаче са в конструктивно отношение, като машината е със значително намалено тегло, благодарение на използването на съвременни стоманени сплави с висока якост и добавянето на множество алуминиеви детайли по каросерията, като например огромният преден капак. Dodge Ram 1500 е снабден с активно въздушно окачване, което позволява възможност за цели пет настройки, според условията на предвижване и предпочитанията на водача.

   

 

popup content