Citroen представя впечатляваща концепция в Пекин

На стартиращото в края на месеца автомобилно изложение в китайската столица Пекин, френската компания Citroen ще представи още една впечатляваща концепция, даваща пореден поглед към бъдещия флагман на компанията - DS9. Прототипът кръстен NUMERO 9 е продължение на представената през 2010г. концепция Metropolis и в него можем да видим дизайнерската и технологична посока на развитие, която Citroen ще следва в бъдещите си модели.

Citroen NUMERO 9 e взел много от чертите на прототипа Metropolis, но автомобилът изглежда много по-зрял и завършен, при запазване на същата авангардна линия. Купето в стил Shooting Brake е с дължина от 4.9м., близо 2 метра широчина и междуосие от 3 метра, което го прави по-компактен от дългият над 5 метра Metropolis. От Citroen твърдят, че автомобилът осигурява достатъчно пространство за пътниците на задните места и добавят, че огромната стъклена площ "създава гостоприемна и приятелска атмосфера в купето" на NUMERO 9.

Изненадите в концептуалния автомобил не спират дотук. Под капака на френския прототип се крие хибридно задвижване, позволяващо използването на бензинов или дизелов (в зависимост от модификацията) конвенционален двигател, комбиниран с електродвигател с мощност от 70кс. и максимален въртящ момент от 200Нм.. Той е разположен на задната ос, с което NUMERO 9 се превръща в автомобил с двойно задвижване.
Специално моделът, който ще видим в Пекин ще разполага с 1.6-литров двигател с турбо и мощност от 225кс. и 275Нм. въртящ момент, като така общата мощност на хибрида ще бъде около 300кс. Това позволява на концептуалния Citroen да ускори от 0 до 100км/ч. за 5.4 сек, достигайки максимална скорост от 244км/ч.

Хибридът разполага с комплект литиево-йонни батерии, които му позволяват  оптимално нисък разход от 1.7л/100км., в най-икономичния режим на предвижване.

   

 

popup content