Новият Mercedes Citan с привкус на Renault

Немската компания Mercedes-Benz разкри подробности за своя нов ван Citan, който е първият съвместен проект на компанията-майка Daimler и френско-японският концерн Renault-Nissan Alliance. Новият Mercedes Citan дори ще се произвежда в заводите на Renault в Maubeuge - Франция, където в момента се сглобява Renault Kangoo.

Серийната версия на Mercedes Citan, на практика ще бъде почти идентична с френския ван Renault Kangoo, като по-съществените разлики ще бъдат единствено в предната част на возилото, където се забелязват заемки от новия Mercedes A-Class. Авангардното арматурно табло, което видяхме в първоначалната концепция на Citan, в серийната версия ще предлага по-утилитарен дизайн в стила на Renault. Mercedes Citan ще се предлага в три варианта на каросерията – товарен, пътнически и товаро-пътнически, с дължини между 4 и 4.7 метра.

  

Моделът ще разполага с три дизелови и един бензинов двигател. Дизелите ще бъдат с директно впръскване, филтър на твърди частици и мощност от 75 до 110кс. Бензиновият двигател ще разполага с турбо и мощност от 114кс. Агрегатите са комбинирани с 5 или 6-степенни ръчни скоростни кутии, а за максимална икономия на гориво,  Mercedes Citan ще се предлага и с BlueEFFICIENCY пакет (Start/Stop система, регенерация на спирачната енергия). За сигурността на компактния ван ще се грижи Електронна стабилизираща програма (ESP), действаща спрямо натовареността на возилото.

Mercedes Citan/Renault Kangoo ще отбележи своята световна премиера в Хановер през септември и ще излезе на пазара до края на 2012г.

   

popup content