Zagato Volpe – достъпният електромобил

Италианското дизайнерско ателие Zagato, известно със своите проекти за бутикови суперспортни (и следователно скъпи) автомобили е на път да изненада автомобилната общественост с един наистина необичаен проект за електромобил с цена под 7000 евро.

Електромобилът кръстен Zagato Volpe ще се отличава със своята „оригиналност на изпълнението и практически нулеви вредни емисии“, както се превежда и абревиатурата “Volpe” - Veicoli Originali Leggeri Privi di Emissioni. Миниавтомобилът е съвместно дело на Zagato и именития дизайнер Романи Артиоли, които са работили заедно и друг път, създавайки невероятното Bugatti EB110 – един от най-ексклузивните спортни автомобили на 90-те години. Тук обаче целта е била коренно различна…

Zagato Volpe е с дължина от 2 метра, ширина от едва 1 метър и височина от 1.5 метра. Каросерията на електромобила съчетава стомана и алуминий, а на разположение са екстри като климатик, мултимедийна система и навигация. Автомобилът разполага с две места, разположени едно зад друго, като при прибрана задна седалка се освобождава и значително багажно пространство. Малкото Zagato Volpe впечатлява и със своите вертикално отваряеми врати (Ламбо-стайл), които улесняват изключително много паркирането в града.

Zagato Volpe ще разполага с два задвижващи агрегата, като базовия вариант ще предлага електромотор и комплект батерии, позволяващи на возилото да измине пробег до 70км., при скорост от 50км/ч.

Втората версия на Volpe предлага хибридно задвижване, комбиниращо електромотор и конвенционален двигател, който при своята работа зарежда и батериите. С едно зареждане, двигателят изминава пробег до 377км, при скорост от 80км/ч., като при това двигателят с вътрешно горене може да работи както на бензин, така и на газ.

Zagato Volpe ще се продава в Европа от началото на 2013г.

   

popup content