Bentley пуска юбилейна серия Mulsanne Royal Diamond Jubilee

На стартиращото днес автомобилно изложение в Пекин, британската компания Bentley ще представи лимитирана серия на своята суперлуксозна лимузина Mulsanne, създадена по повод рождения ден на кралица Елизабет II. Юбилейният модел кръстен Mulsanne Royal Diamond Jubilee ще бъде произведен в едва 60 екземпляра, колкото са и годините, през които царува Нейно Величество.

Лимитираният Bentley Mulsanne Royal Diamond Jubilee се отличава със своята уникална боя, комбинираща червено, бяло и синьо. Луксозният автомобил предлага обширен списък с допълнително оборудване, като в интериора впечатляват бродираните със златна нишка надписи "Diamond Jubilee" по тапицерията.

По отношение на задвижването, юбилейното издание на Mulsanne не е претърпяло промени, което означава, че лимузината разполага с познатия 6.75-литров V8 би-турбо двигател с 505кс. мощност и въртящ момент от 1020Нм., достъпен още при 1750об/мин. Свръх-луксозния седан ускорява от 0 до 100км/ч. за 5.3 сек., като максималната му скорост достига до 300км/ч.

Не е случаен изборът на Bentley да представи лимитирания Mulsanne именно в Китай, който е най-големият пазар на луксозната марка в световен мащаб, изпреварвайки дори и САЩ. Само за първото тримесечие на 2012г. Bentley е продала над 1600 автомобила на китайския пазар, което е увеличение с 85% спрямо същия период на 2011г., като всички миналогодишни продажби на компанията възлизат на 1839 автомобила. Определено Bentley се ориентират правилно, като примерът им се следва и от други луксозни марки като Porsche и Lamborghini.

   

 

popup content