Ексклузивния Mercedes CLS Shooting Brake пред премиера

 

С появата си на автомобилната сцена първият CLS създаде изцяло нова пазарна ниша. Скоро и други производители се прицелиха към новия сегмент на луксозни спортни купета с четири врати (Audi A7, BMW 5 GT). Днес Mercedes отново са първи, представяйки модел, който издига симбиозата между спорт и практичност до нови висини.
 
 
    
 
 
Mercedes CLS Shooting Brake  беше представен като прототип през 2009г. на автомобилното изложение в Пекин. Днес концепцията е пред серийно производство като се очаква да се появи на пазара от средата на 2012г., макар и под друго име. Показаните наскоро шпионски снимки на тестовият автомобил разкриват, че CLS Shooting Brake споделя множество от чертите и технологиите на луксозното купе CLS. Разликата е основно в задната част. 
 
 
 
 
Но какво представлява CLS Shooting Brake?  
-Комби е, но няма багажното пространство на E-класа например. 
-Личи си спортната осанка на CLS, но задната част оставя  впечатление по-скоро за семеен автомобил.
Всъщност няма смисъл да се умува за предназначението на подобни автомобили. Когато се появи първият CLS, много хора се чудеха с каква цел е създаден подобен автомобил, след като има S -класа. Неговата нестандартност обаче, спечели безброй фенове и утвърди създаденият от него сегмент като премиум клас и поле за битка между автомобилните производители. По този път  поема и CLS Shooting Brake, подсилвайки имиджа на Mercedes-Benz като лидер в създаването на уникални по рода си, луксозни и качествени автомобили.
 
Новият Mercedes е изграден върху MFA платформата на новата B-Class. Двигателите ще бъдат идентични с тези на версията седан. Базов ще бъде дизеловият, 2.1-литров, 4-цилиндров 250CDI с 204 к.с., а като черешка на тортата се очаква 5.5-литровия V8 AMG двигател, произвеждащ мощност от 518 к.с.
popup content