Brabus разработи хибрид на базата на Mercedes E-Class

Немското тунинг ателие Brabus, известно със своите екстремни доработки на моделите на Mercedes-Benz, представи една необичайна за философията на компанията концепция за луксозен седан с хибридно задвижване. За база на разработките е използван Mercedes E-Class, а в проекта участва и фирмата Protean Electric - един от най-големите производители на електромотори.

"Съвместната ни разработка с Brabus ни дава възможност да покажем на света на какво са способни нашите електродвигатели, внедрени в автомобил. Хибридът се отличава не само с подобрени динамични характеристики, но и със съществен спад на средния разход и вредните емисии" - казва Боб Парсел, директор на Protean Electric.

Хибридният Mercedes E-Class Brabus разполага с 2.2-литров дизелов двигател, комбиниран с два електромотора, монтирани в главините на задните колела. Всеки електродвигател разполага с мощност от 110кс., като въртящия момент достига до 800Нм. Благодарение на внушителната обща мощност, хибридният седан ускорява от 0 до 100км/ч. за 7.4сек. От Brabus все още не разкриват подробности относно разхода на гориво, но се предполага, че благодарение на електромоторите, хибридът е с до 30% по-икономичен спрямо стандартния дизелов Mercedes E-Class.

   

popup content