Най-луксозната Kia ще преборва BMW 7-Series

Южнокорейската компания Kia разпространи още подробности за своя флагма K9, който е и най-луксозния модел на корейците досега. Автомобилът, който от вчера официално се предлага на пазара има амбициозната задача да се намести сред лидерите в премиум сегмента - BMW 7-Series и Mercedes S-Class.

Kia K9 е изградена на базата на Hyundai Genesis/Equs и на външен вид наподобява доста на баварския флагман 7-series, което явно е търсен ефект от страна на корейците!? Лимузината демонстрира сериозни габарити - дължина от 5090мм., 1900мм. широчина, 1490мм. височина и междуосие от над 3 метра. K9 ще се предлага с два 6-цилиндрови бензинови двигателя с мощност от 300 и 333кс., комбинирани с 8-степенна автоматична трансмисия, предаваща въртящ момент към задните колела (както подобава на една истинска лимузина). От компанията заявяват, че не е изключено, моделът да се появи на световния пазар под друго име и с други двигатели, като за сега се спрягат 3.8-литров шестак с 290кс. и V6 агрегат с директно впръскване на горивото и мощност от 333кс.

Корейският флагман демонстрира върхови нива на комфорт и технологии, които са една от главните съставки за успех в премиум класа. Автомобилът притежава пневматично окачване, адаптивен крус-контрол, редица камери следящи обстановката около лимузината и редица иновативни системи за безопасност. За забавлението на водача и пътниците се грижи мултимедийна система с 12.3-инчов дисплей отпред и 9.2-инчов монитор за развлечение на пътниците на задните места. Най-луксозното изпълнение пък предлага глезотии като вентилация и масаж на седалките.

   

popup content