Полски суперспортен автомобил ще конкурира Lamborghini

Не може да не ви е направила впечатление инвазията от бутикови марки суперспортни автомобили идващи от Централна и Източна Европа, през последните месеци. Руската Marussia B2, словенската Tushek Renovatio T500, хърватската Rimac Concept_One,  които имат претенциите  да отнемат частица от славата на утвърдени марки като Ferrari, Lamborghini и Bugatti. Нещо повече - новите претенденти разполагат с всичко необходимо за да сторят това!

Поредният претендент идва от Полша и е дело на местната автомобилна компания Arrinera. Автомобилът кръстен Venocara е разработен в сътрудничество с британската компания Noble, с която поляците дори са сключили договор. Очакванията са за годишно производство от порядъка на 500 - 600 бройки, които ще бъдат продавани в Европа и най-вече САЩ.

Суперавтомобилът Venocara, който в бъдеще може да се предлага и под името Noble, като дизайн се доближава доста до Lamborghini и притежава централно разположен 6.2-литров V8 двигател от Corvette ZR1. Полската машина разполага с мощност от 650кс. и развива максимален въртящ момент от 820Нм. Благодарение на тези си характеристики и тегло от едва 1300кг., Venocara ускорява от 0 до 100км/ч. за едва 3.2сек. като максималната му скорост достига до 340км/ч.

   

 

popup content