Елегантен и практичен - новото BMW 3-Series Touring

След като от BMW представиха новото поколение на своя премиум седан 3-Series, дойде ред и на една от неговата най-очаквана модификация, а именно комби версията Touring,  превърнала се отдавна в нарицателно за практичен автомобил с неповторим спортен дух.

На външен вид новото BMW 3-Series Touring демонстрира познатото хищническо излъчване, галещо сетивата със солидна доза агресия, спотаена под елегантните линии. Съществените разлики между комбито и седана са разбира се в задната част, където дългата, в стил Shooting Brake леко клиновидна линия на покрива подсказва за практичната насоченост на возилото, без обаче да нарушава в никаква степен стилния и динамичен дизайн на „тройката“. Новото BMW 3-Series Touring е пораснало спрямо своя предшественик и това се вижда с просто око. Автомобилът е по-дълъг с 97мм. спрямо предишния Touring, като междуосието е увеличено с 50мм., гарантирайки повече място за пътниците и техния багаж. Сериозно е увеличено и багажното пространство, достигнало внушителния обем от 495л., като възможностите за неговата трансформация са наистина безкрайни. Ако бутнете делимите в съотношение 40:20:40 задни седалки бързо ще получите полезно пространство от над 1500л. На разположение отново ще бъдат три нива на оборудване (освен базовото) - Sport, Luxury и Modern, като за спортно ориентираните клиенти ще се предлага и спортен “M” пакет.

Новото комби на BMW ще разполага с богатата гама дизелови и бензинови двигатели познати ни от 3-Series седан. Три от тях разполагат и с TwinPower Turbo технология - 2.0-литровия 328i с 245кс., 2.0-литровия дизел с 163 и 184кс. и 6-цилиндровия дизел 330d разполагащ с мощност от 231кс. От началото на 2013г. края на разположение ще бъдат и още три двигателя от последно поколение.

   

popup content