BMW 1-Series с нови двигатели и версия с 3 врати

Ето, че година след премиерата на новото поколение 1-Series на BMW във версия с 5врати, компанията представи и дългоочакваната 3-врата модификация. Заедно с нея баварците представиха и два изцяло нови двигателя, с които ще бъде оборудван автомобила.

Безспорно най-голям интерес представляват двата нови задвижващи агрегата, които освен това са и пълни противоположности един на друг. Първият е 1.6-литров, бензинов с мощност от 102кс. и 180Нм. въртящ момент. Той ще носи индекса 114i и ще се отличава със своята изключителна икономичност. От BMW съобщават за среден разход на гориво от порядъка на 5.5л/100км.

Коренно различен е втория нов двигател, с който ще бъде оборудвана 3-вратата "единица". Той е 6-цилиндров, 3.0-литров с турбо и носи индекс M135i. Агрегатът разполага с мощност от 320кс. и достига максимален въртящ момент от 450Нм. Модификацията ще се предлага с две трансмисии - 6-степенна ръчна и 8-степенен автоматик, с който ускорението от 0 до 100км/ч. се постига за едва 4.9сек. Модификацията M135i ще се различава сериозно от останалите версии на 1-Series и по своя външен вид, като автомобилът ще разполага с агресивен бодикит и преработен интериор. За безупречното му пътно поведение ще се грижи спортно настроеното окачване, като може би най-интересния факт, е че спортното 1-Series M135i ще разполага с xDrive система за задвижване на четирите колела!

   

 

popup content