Уличният хулиган Volkswagen Polo R WRC Street ще бъде по-бърз от Golf GTI

На автомобилния фестивал във Worthersee - Австрия, който ще се проведе в края на месеца, компанията Volkswagen ще покаже своята най-нова концепция за уличен спортен автомобил!? За база на разработката немците са избрали малкия хечбек Polo, превръщайки го в изключително "наточен" уличен състезател. Нещо повече - концепцията кръстена Polo R WRC Street има всички шансове да влезе в серийно производство до края на 2013г.

VW Polo R WRC Street се отличава от своите обикновени събратя по изцяло променения си аеродинамичен пакет. Агресивният бодикит включва нова предна броня с огромни отвори за въздух, мощни спойлери, заден дифузьор, по-широки калници (боядисани в черно) и разбира се по-големи, олекотени джанти. В интериора ще срещнете спортни седалки и волaн, покрити с нетипичната за класа висококачествена Alcantara.

Разбира се уличния състезател разполага и с подобаваща на вида му мощност. Автомобилът разполага с бензинов 4-цилиндров, 2.0-литров турбо двигател предоставящ 220кс., което е с 10кс. повече в сравнение с по-голения му събрат VW Golf GTI. За безупречното пътно поведение на VW Polo R WRC Street се грижи ново спортно окачване.

Според Volkswagen, малкият спортен хечбек е вдъхновен от влизането на марката в Световния рали шампионат (сезон 2013), където немците ще участват със състезателно Polo R WRC с 1.6-литров TSI двигател разполагащ с 300кс.

   

popup content