Peugeot 301 ще атакува световните пазари

Френската компания Peugeot разпространи информация за своя нов модел - седанът 301, който има амбициозната задача да се пребори за пазарно присъствие на пазарите от Африка до Латинска Америка. Според французите новият автомобил може да изпълни изискванията на широк кръг от клиенти и е предназначен за използване при всякакви пътни условия, което го превръща в наистина масов модел. Peugeot 301 ще бъде представен официално по време на Автомобилния салон в Париж през септември.

Седанът разполага с повече от задоволителното междуосие от 2650мм., като багажният обем достига до 506л., което е истински рекорд за класа. Peugeot 301 базово ще се предлага с голямо разнообразие от екстри като климатроник, MP3 Bluetooth стерео, парктроник, ел. багажники и др. За сигурността ще се грижат ESP, ABS и 4 въздушни възглавници.

Peugeot 301 ще се предлага с богато разнообразие от двигатели, които да покриват широките пазарни изисквания в различните страни. Базов за модела ще бъде новият 3-цилиндров VTi двигател с обем от 1.2-литра и 71кс. мощност. По-голямият бензинов агрегат ще бъде с обем от 1.6-литра и ще предлага 115кс. Дизеловият вариант ще предлага 1.6-литрови HDi мотор с мощност от 92кс., като всички агрегати могат да бъдат комбинирани с ръчна или автоматична трансмисия.

Новото Peugeot 301 ще се произвежда в завода на компанията в Испания, като първоначално ще се предлага на пазара в Турция (от ноември). След това 301 ще започне своята инвазия на пазарите в Централна и Източна Европа, Украйна, Русия, Африка, Близкият Изток и Латинска Америка.

  

popup content