Ето го новият Opel Astra седан

На предстоящото автомобилно изложение в Москва (през август), компанията Opel ще представи дългоочакваната модификация седан на своя модел Astra, който до момента се предлага във версии хечбек, комби (Sport Tourer) и триврато купе (GTC).

Новият вариант на Astra наподобява спортно купе с 4 врати - тенденция, която се налага все повече при седаните, като това дизайнерско решение е в пълно съзвучие с елегантния силует, характерен за модела. Четиривратото купе Opel Astra е с дължина от 4658мм., 1814мм. ширина и 1476мм. височина. Моделът демонстрира и внушително вътрешно пространство, като обема на багажника достига до 460 литра, което е с 90 литра повече от хечбек версията с 5 врати.

Традиционно автомобилът ще предлага голямо разнообразие от задвижващи агрегати. На разположение ще бъдат 4 бензинови и 3 дизелови двигателя с мощности от 95кс. (1.3-литровия дизел) до 180кс. в най-мощната бензинова версия (1.6-литров с турбо). В седана на Astra ще видим и новия 1.7-литров CDTI двигател с технология ecoFLEX, предлагащ мощност от 110 и 130кс. в различните си версии, при среден разход на гориво от едва 3.7л/100км.

Очаква се новата модификация на Opel Astra да се предлага предимно на пазарите в Германия, Русия и Източна Европа.

popup content