Американската груба сила Jeep Grand Cherokee SRT8 атакува пазарите

Вече е пазарен факт и най-новото SRT поколение на американската легенда Jeep Grand Cherokee. Мускулестият кросоувър е по-груб и мощен от всякога и има сериозните амбиции да се бори с машини като BMW X5 M и Mercedes ML63 AMG.

Най-новото поколение на Grand Cherokee SRT8 се отличава с 6.4-литров HEMI V8 двигател, развиващ около 470кс., като максималният въртящ момент достига зашеметяващите 624Нм. С този агрегат, "напомпаният" американец ускорява от 0 до 100км/ч. за едва 5сек., като максималната му скорост достига до 260км/ч. Автомобилът разполага със система за задвижване на четирите колела QuadraTrac с електронен LSD диференциал на задния мост. За безупречното пътно поведение на Grand Cherokee SRT8 се грижат адаптивното спортно окачване и новият Selec-TrackTM тракшън контрол. Разбира се подобен автомобил се нуждае и от безупречни спирачки, като тук те са дело на най-добрите в бранша - Brembo.

Новият Jeep Grand Cherokee SRT8 разполага с най-високото ниво на оборудване включващо панорамен стъклен покрив и мултимедийна система и уникално озвучаване дело на виртуозите от Harman Kardon с мощност от 825 вата. Вънщността на возилото също подсказва за неговата спортна насоченост. Агресивният бодикит включва множество дизайнерски добавки, като спортно-елегантната линия вдъхновена от автомобилния спорт продължава и в интериора на SRT-звяра.

  

popup content