Най-дългоочакваното BMW е вече факт – серия 6 Gran Coupe

 

Крайно време беше от BMW да представят своето виждане за луксозно спортно купе с четири врати. Доскоро този премиум клас беше доминиран от Mercedes CLS и Porsche Panamera, но тяхната хегемония е на път да приключи. От началото на 2012г. е факт и отговорът на баварците в този сегмент - един от най-красивите автомобили създавани от BMW – серия 6 Gran Coupe.

Дизайн

Не е трудно новият Gran Coupe да бъде припознат като представител на 6-та серия – елегантна купе линия, спортна осанка и усещане за динамика. Единствено четирите врати в профила на автомобилът, подсказват неговата принадлежност към спортните седани от най-висок клас. Линията на BMW 6 Gran Coupe е вдъхновена от движението на вълните, създавайки чувство за динамика и елегантна пищност. В предната част доминират бъбрековидните решетки характерни за немската марка и впечатляващите адаптивни ксенонови фарове ( светодиодни светлини като опция). Gran Coupe е с дължина 5м. и височина от 1.39м., което го прави малко по-дълъг от 6-та серия купе.

 

Интериор

Увеличената колесна база, върху която стъпва спортната лимузина, позволява увеличаване на вътрешното пространство , осигурявайки перфектен комфорт на пътниците возещи се на задните седалки.  Шофьорът и всички пътници разполагат  с индивидуално настройващи се кресла, изработени от висококачествени материали с внимателно координирани цветовете и педантично изваяни повърхности. Типично за BMW, функциите на управлението са изцяло ориентирани към водача, създавайки усещане като в кокпит.

  

 

    Двигатели

Първоначално Gran Coupe ще се предлага с 3,0-литровия, 6-цилиндров двигател 640i, оборудван с BMW TwinPower Turbo технология. Мощността е 315кс. при 5800 оборота в минута и максимален въртящ момент от 330 Нм . 640i Gran Coupe ускорява от 0 до 60 mph  за 5.4 секунди, максималната скорост е 250км/ч. От средата на 2012г. на разположение ще бъде и 650i, оборудван с 4,4-литров V-8 TwinTurbo двигател, и VALVETRONIC система за променливо газоразпределение. Той разполага с 445 к.с. при 5500 оборота в минута и максимален въртящ момент от 480Нм. С този двигател Gran Coupe ще ускорява само за 4.6 секунди от 0 до 60mph. Максималната скорост отново е ограничена до 250км/ч.. Освен това 650i ще може да се комбинира с xDrive система за задвижване на четирите колела.

Всички двигатели се предлагат в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия и системите BMW EfficientDynamics, Brake Energy Regeneration и Auto Start-Stop.


popup content