Renault разпространи информация и снимки на новото Clio

Френската компания Renault разпространи официални снимки и подробности за най-новото поколение на своя популярен компактен хечбек модел Clio. Автомобилът, който ще се произвежда в заводите на Renault в Турция и Франция ще се появи на пазара през октомври.

  

Четвъртото поколение на Renault Clio е пораснало като размери спрямо своя предшественик. Автомобилът е по-нисък, но междуосието и ширината му са увеличени. Във външния си вид новото Clio носи черти от концепциите Captur и DeZir, като автомобила впечатлява с цялостното си по-динамично и агресивно оформление. В предната част се открояват масивната емблема и LED светлините, а цялостната визия на новото Renault Clio подсказва посоката, в която ще се развива дизайна на бъдещите модели на френския концерн. Голяма роля за това има и дошлия преди време от Mazda дизайнер Лоренс Ван дер Акен, чието дело е и външния вид на хечбека.

Първоначално новото Renault Clio ще сe предлага с 2 бензинови двигателя - 3-цилиндров  с обем от едва 0.9 литра, предлагащ мощност от 90кс. и 135 Нм въртящ момент и 1.2-литров, 4-цилиндров с турбо и мощност от 120кс., развиващ максимален въртящ момент от 190 Нм. Първият агрегат ще разполага със „Start-Stop” система, като средния разход на гориво според французите няма да превишава 4.3 л/100 км. Вторият двигател, който ще се предлага от началото на следващата година ще се комбинира с 6-степенна автоматична скоростна кутия EDC (Efficient Dual Clutch) с два съединителя. Двигателната гама на модела ще бъде допълнена от 1.5 литров, 4-цилиндров дизел, развиващ 90 к.с. и 220 Нм. За него от Renault обещават среден разход от едва 3.2 л/100 км. За 2013г. е предвидена и премиерата на RS версия на новото Clio, която по всяка вероятност ще разполага с 1.6-литров турбо-двигател развиващ около 210кс.

По отношение на интериор и екстри, четвъртото поколение на Renault Clio определено ще има какво да покаже. Компактният автомобил ще бъде оборудван с мултимедийна система R-Link с 7-инчов сензорен дисплей, гласово управление, навигация Tom Tom, достъп до интернет и възможност за качване на различни приложения.Най-интересното ще бъде програмата Renault R-Sound Effect, имитираща звука издаван от 6 различни двигателя. Той ще зависи от реалните обороти на мотора и ще се предава в салона чрез вградени високоговорители!?

   

   

Дизайн

Интериор

popup content