Четвъртото поколение на Range Rover е вече факт

Британската компания Land Rover разпространи първата официална информация и снимки на новото поколение на своя най-луксозен SUV Range Rover. Четвъртата генерация на модела ще отбележи своята премиера на автомобилното изложение в Париж, което стартира на 27 септември.

Разглеждайки новият Range Rover не можем да не забележим някой очевидни прилики с по-малкият премиум кросоувър Evoque особено в предната част с характерните елегантно източени фарове. Въпреки по-мекия дизайн обаче, четвъртото поколение на Range Rover не е избягало от своята природа - масивен и разточително луксозен SUV с неподражаемо аристократично излъчване. От компанията все още не разкриват, какви ще са габаритите на возилото, но се споменава, че новият модел ще се предлага с по-дълго междуосие и повече място за пасажерите на задните места.

Макар и все така огромен, новият Range Rover е значително отслабнал в сравнение с предишната генерация. Автомобилът може да се похвали с изцяло алуминиева каросерия и шаси, което го прави с 39% по-лек, което в цифри означава намаляване на теглото с до 420кг. при различните модификации (двигатели и оборудване). Освен това луксозният британски SUV е получил напълно ново въздушно окачване, което според инженерите на компанията прави машината по-уверена в завой. В новия Range Rover дебютира и следващото поколение на системата за анализ на терена, която анализира пътните условия и автоматично избира най-подходящата настройка на возилото.

По отношение на двигателите, на европейския пазар новият Range Rover ще предложи на купувачите компресиран бензинов V8, както и дизелови модификации TDV6 и TDV8, с обем съптветно от 3.0 и 4.4-литра. За американският пазар се спряга и 5.0-литров атмосферен V8. Всички агрегати ще бъдат комбинирани с 8-степенна автоматична трансмисия ZF.

   

popup content