Lada представя футуристичен кросоувър

АвтоВАЗ представи своя дългоочакван концептуален модел XRAY, който според руснаците показва бъдещата посока на развитие на автомобилния производител и има всички шансове скоро да се превърне в сериен кросоувър модел. Това се случи на провеждащото се за 16-та поредна година в Москва международно автомобилно изложение, в което по традиция местните марки показват най-доброто, на което са способни (или поне се опитват).

Lada XRAY действително подсказва нова стилистична линия, за която голяма заслуга има дизайнерът Стийв Матин работил за компании като Mercedes-Benz и Volvo. В предната част съвсем ясно се откроява "хикса" от първата буква в името на прототипа, образуван от решетката и светлините. Иманно тази "муцуна" ще се превърне в отличителен белег и "запазена марка" на всички бъдещи модели на Lada. Важна част от цялостната концепция е и новата по-голяма емблема.

     

Кросоувърът на Lada може да се похвали със свеж дизайнерски почерк и в интериора, където срещаме обшити във висококачествена кожа седалки и футуристично арматурно табло със скрита диодна подсветка. За развлечение на водача и пътниците пък се грижи разположената на централната конзола мултимедийна система.

От АвтоВАЗ не дават информация за техническите параметри на XRAY като двигател и задвижване, но не е изключено да видим много от неговите решения в бъдещия наследник на Lada Niva, който се разработва в момента.

   

   

popup content