Opel представи кабриолета Cascada

Компанията Opel представи официално своя нов кабриолет базиран на модела Astra. Той е кръстен Cascada и представлява открита версия на популярния хечбек. Opel Cascada ще стъпи на пазара в началото на 2013г., като се очаква да бъде едно от най-достъпните предложения в класа си.

Кабриолетът на Opel разполага с мек покрив, който може да се прибере или отвори за 17 секунди при скорост до 50км/ч. Автомобилът разполага с 4 места и задоволително за класа багажно пространство от 350 литра при затворен гюрук.

В конструкцията на Opel Cascada са вложени множество компоненти от моделите Astra и Insignia, като предното OPC HiPerStrut окачване, а автомобилът може да бъде оборудван и с адаптивни амортисьори. Каросерията на Cascada е и с до 43% по-устойчива на усукване, в сравнение с Astra TwinTop, което пък е едно от най-важните условия за безупречно пътно поведение при кабриолетите.

  

Очаквано Opel Cascada ще бъде оборудван с широка гама бензинови и дизелови двигатели от най-ново поколение, като най-голям интерес предизвиква модификацията с 1.6-литров турбодвигател SIDI Turbo ECOTEC. Той е снабден със система за директно впръскване на горивото и разполага с мощност от 170кс., развивайки максимален въртящ момент от 280Нм. В кабриолета ще се вгражда и 2.0-литров дизелов CDTI двигател развиващ до 165кс. и 380Нм. въртящ момент. Базов за модела ще бъде бензиновия 1.4-литров турбоагрегат, който ще разполага с два варианта на мощност - 120 и 140кс. и ще бъде снабден с overboost функция повишаваща въртящия момент до 220Нм.

popup content