Maserati разкри новото Quattroporte

Италианската луксозна марка Maserati разкри шестото поколение на своя легендарен спортен седан Quattroporte. Автомобилният производител разпространи серия от снимки на екстериора и интериора на лимузината, която ще се изправи срещу именити съперници в луксозния клас като BMW 7-Series, Mercedes-Benz S-Class и Jaguar XJ.

От пръв поглед си личи, че новото Quattroporte няма никакви допирни точки с предишното поколение, демонстрирайки изцяло нов стайлинг и пораснали пропорции. По повод на дизайна Лоренцо Рамацоти, ръководител на Maserati Design Centre казва: Стилът на новото Quattroporte е подчинен на основния дизайнерски принцип на Maserati - хармония на формите, динамика на линиите и италианска елегантност. Целта му е да подчертае спортния характер на автомобила. Quattroporte изглежда едновременно мускулест и елегантен, като някой от характерните елементи от предишния модел са умишлено запазени".

Смята се, че макар и пораснал като размери новият италиански седан е по-лек в сравнение с предишното поколени. Основна роля за това имат широко използваните по-леки материали, най-вече алуминий.

Не по-малко впечатляващ е интериорът на новото Maserati Quattroporte. "Подчертали сме хармонията на линиите" казва Рамацоти и допълва, че лимузината е пораснала значително като вътрешно пространство. Елегантно и с почти ювелирна изработка, в купето на автомобила се смесват функционалност и лукс, а използваните материали са на най-високо ниво.

Според Maserati, новото поколение на Quattroporte ще разчита на най-новата генерация задвижващи системи, разработени от инженерите на Maserati и Ferrari. В една от снимките виждаме и V8 двигател, макар, че от италианската компания не дават подробности за техническите характеристики на возилото. Спекулира се (но не е официално потвърдено), че освен със стандартната схема със задно предаване, автомобилът ще се предлага и с V6 агрегат, комбиниран със система за задвижване на четирите колела.

Новото Maserati Quattroporte ще бъде представено официално на автомобилното изложение в Детройт в средата на януари 2013г. Моделът ще бъде основен играч в отбора на италианската компания при завоюването на американския пазар, заедно с другите два нови модела, които ще видим през 2013г. - по-малкия седан Ghibli и кросоувъра Levante (базиран на концепта Kubang).

   

 

popup content