Bentley представя свръхлуксозен SUV

 

Според медии, позоваващи се на източници от компанията Bentley,  през следващият месец на престижният автосалон в Женева, британската марка ще представи своя първи SUV автомобил. Новият Bentley SUV модел , ще бъде най-луксозният 4X4 автомобил в света, както и първият луксозен SUV с 12-цилиндров двигател. С изкарването на този нов модел,  Bentley ще се устремят към удвояване на бройката на своите продажби, както направиха Porsche,  след излизането на техния на Cayenne. Новият автомобил ще лежи на платформата PL71, на която са конструирани Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg и Audi Q7.

За да докарат своя SUV до производство, Bentley са назначили нов главен инженер от Porsche. Предполага се, суперлуксозната машина, ще се задвижва от следващото поколение W12 двигател, разполагащ с мощност от 600 кс.. На европейския си пазар, Bentley ще предлагати  6.0-литров V12, дизелов двигател с мощност от около 500 кс.. Очаква се цената на машината да е около 140 000 евро.

Има ли светът нужда от силен конкурент за Porsche Cayenne? Вероятно не, но това не означава, че множество клиенти с дълбоки джобове, няма да напишат по един чек, за да се потопят в лукса обещан от Bentley.

popup content