Audi RS6 Avant - суперспортното комби

Компанията Audi представи новата генерация на популярното спортно комби RS6 Avant. И разбира се рецептата за неговото създаване е добре позната - пропорции и вътрешно пространство на практичен семеен автомобил съчетани с агресивен дизайн, двойно задвижване и брутално мощен двигател. Явно разбиранията на инженерите от Инголщат за практичен автомобил са по-различни от общоприетите...

Новото поколение на Audi RS4 Avant притежава V8 двигател с два турбокомпресора и обем от 4.0-литра. Агрегатът развива мощност от 560кс. достъпни при 5700об/мин. и максимален въртящ момент достигащ чудовищните 700Нм. Моторът е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия, предаваща изобилието от тяга към четирите колела чрез системата Quattro. На фона на тези данни не са учудващи и динамичните характеристики, които демонстрира "практичното" комби - ускорението от 0 до 100км/ч. става за едва 3.9 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250км/ч. Ако това ви се струва недостатъчно можете да поръчате автомобила (разбира се срещу доплащане) с пакета "Dynamic plus" който разкрива реалния му скоростен потенциал - 305км/ч.

За отличното пътно поведение на Audi RS6 Avant се грижи адаптивното въздушно окачване, което може да снижи автомобила с 20мм., а мощността е обуздана от спирачната система с карбон-керамични дискове.

Според Audi макар и мощен, новият RS6 е с до 40% по-икономичен от своя предшественик, като средното потребление на гориво е около 9.8л/100км. Това постижение е постигнато благодарение на вложените в автомобила системи като Start/Stop и деактивация на четири от цилиндрите при нормално каране. Общото тегло на автомобила пък е смъкнато с 100кг.

Разбира се подобни стряскащи данни се нуждаят и от подобаваща спортна опаковка. По отношение на дизайна новото поколение на Audi RS6 Avant е изградено според най-новите стилистични тенденции на компанията като дизайнерите акцентират върху спортната динамична осанка и съвсем неприкрита агресия извираща от всеки сантиметър на автомобила.

Спортната линия продължава и в интериора, където се преплитат детайли от карбон и алуминий. Седалките са облечени в кожа и алкантара, а на разположение на водача и пасажерите са мултимедийна система MMI, хедъп дисплей, озвучителна система Bang & Olufsen с 15 говорителя, интернет дистъп и безкрай други опции.

   

   

popup content