Mazzanti представи обновената Evantra с V8 двигател

Миналата година, италианската компания Mazzanti, представи своя първи проект за спортен автомобил от калибъра на Ferrari и Lamborghini, кръстен Evantra. Първоначално ексклузивният модел, който трябва да бъде изработен в едва 5 екземпляра, трябваше да разполага с 6-цилиндров редови би-турбо двигател с мощност от около 600кс. и каросерия от въглеродни влакна. Изправяйки се на финалната права на реализация на проекта обаче, собственикът на едноименната компания Лука Мазанти е решил да въведе няколко промени, които ще видим в серийния вариант.

Най-съществетвената промяна в Evantra е замяната на "шестака" с 7.0-литров V8 агрегат, доставящ 701кс. и 846Нм. въртящ момент. Логично моделът е получил и "V8" към името си. Според компанията, суперавтомобилът ще ускорява от 0 до 100км/ч. за светкавичните 3.2сек, с което ще "постави в малкия си джоб" своите далеч по именити конкуренти от "ботуша".

Алуминиевият V8 предава мощността си към задните колела чрез роботизирана скоростна кутия, дело на компаният "Sila". Специално разработени за Evantra са и 20-инчовите джанти OZ. Спирачната система пък е дело на Brembo и разполага с 6-бутални апарати и дискове с диаметър от 380мм. отпред и 4-бутални с 360мм. отзад. Като опция ще се предлагат и карбон-керамични дискове.

Промените по дизайна засягат най-вече задното крило, а интериорът ще бъде изработван според вкуса на клиента, като опциите са безкрайни. От най-висок състезателен клас ще бъде интегрираната в арматурното табло система за събиране на данни, а чрез селектор разположен в долната част на централната конзола водачът ще може да избира между настройките Strada и Corsa променящи режима на двигателя, окачването и трансмисията. От Mazzanti са добавили и мултимедийна система дело на Bosch.

   

"С представянето на Evantra V8, огромният ни труд е завършен", казва Лука Мазанти. "Усилията ни бяха фокусирани главно върху хармонизираното на всички елементи в един завършен продукт. Типичната италианска стилистика на автомобила е напълно обединена със задвижващата система, олицетворявайки идеята ни за симбиоза между форма и функция. Evantra V8 е родена за да създава емоции с нейния характер и изключителност", добавя шефът на италианската компания.

   

   

popup content