Bentley представи кабрио версия на своя най-бърз модел - Continental GT Speed

Английската компания Bentley разкри подробности за откритата версия на ексклузивното купе Continental GT Speed. Кабриолетът ще носи името GTC Speed и ще дебютира на изложението в Детройт след две седмици.

Bentley Continental GTC Speed разполага с идентичен на купето GT Speed двигател с обем от 6.0-литра, W12 конфигурация и две турбини. Агрегатът развива мощност от 625кс. и достига максимален въртящ момент от 800Нм., достъпен в диапазона от 2000 до 5000об/мин. Той е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF "Quickshift" и предава мощността си към четирите колела в съотношение 40/60 (предна/задна ос). На фона на тези данни не е учудващо, че кабриолета ускорява от 0 до 100км/ч. за 4.1сек., което е с едва 0,1сек. по-бавно от модификацията с твърд покрив. Максималната скорост на машината достига 325км/ч. (330км/ч. за GT Speed), с което Continental GTC Speed се превръща в най-бързия кабриолет с 4 места в света, поне според Bentley.

Англичаните са помислили и за озаптяването на огромната мощност на автомобила, пренастройвайки кормилната система, спирачките (420мм. карбонови дискове отпред и 356мм. отзад) и амортисьорите му, като окачването може да се регулира в зависимост от условията на предвижване.

По отношение на външния си вид Bentley Continental GTC Speed се отличава от своите събратя по тъмната си радиаторна решетка, големите въздухозаборници на предната броня и променените накрайници на изпускателната система. Уникални за модела са и новите 21-инчовите Speed джанти в сребристо и черно.

   

popup content