Peugeot показа първи снимки на кросоувъра 2008

Компанията Peugeot разпространи първите официални снимки на серийния 2008, който видяхме като концепция на последното автомобилно изложение в Париж. Компактният кросоувър на французите ще стъпи на пазара още през тази година, като негови основни конкуренти ще бъдат Nissan Juke и Opel Mokka.

Peugeot 2008 се цели в един все по-разрастващ се сегмент от компактни SUV-автомобили като на този етап липсват повече подробности относно техническите му параметри. Смята се, че серийният модел ще бъде с идентични на концепцията размери - 4140мм. дължина и 1740мм. широчина. Задвижващите агрегати на кросоувъра най-вероятно ще бъдат заети от хечбека 208. Това означава, че в 2008 ще видим богата гама от дизелови и бензинови двигатели, най-мощния, от които развива 156кс. (1.6 бензин).

Peugeot 2008 трябва да отпразнува своята официална премиера на автомобилното изложение в Женева (месец март 2013г.). Кросоувърът е част от моделната гама автомобили, с които французите ще настъпват на азиатския пазар, като не е изключено на по-късен етап 2008 да се произвежда във фабриките на компанията в Китай.

  

popup content