Renault представи градския кросоувър Captur

Френската компания Renault показа своето предложение в набиращия все по-голяма популярност сегмент на компактните градски кросоувъри. Моделът, кръстен Captur е вдъхновен от едноименната дизайнерска концепция представена през 2011г. в Женева. Според французите, Renault Captur съчетава в себе си най-отличителните черти на три типа автомобили - дизайна и позицията на шикозен SUV, удобството и простора на ван и удоволствието от шофиране на компактен хечбек.

По отношение на дизайна, Renault Captur е продължение на стилистичната философия на дизайнера на компанията Лоренс Ван ден Акер, която видяхме за пръв път в новото поколение на Clio. Кросоувърът се характеризира с динамична линия, а двуцветната гама предлага множество възможности за персонализиране, обособявайки контраст между купето и покрива. Допълнителна доза агресивно излъчване придават изразителните странични прагове и широките калници.

Renault Captur е изграден на базата на новото Clio и това обуславя компактните му размери (4,12м. дължина). Въпреки това, кросоувърът може да се похвали с простор и комфорт присъщи за доста по-големи автомобили. Високата позиция на водача, голямото багажно пространство и безкрайните възможности за неговата трансформация, както и множеството иновативни решения за съхранение на разнообразни предмети превръщат малкия на вид градски SUV в автомобил с възможностите на семеен ван. Серийният модел ще притежава първокласно оборудване включващо сензорен Renault R-Link таблет и музикална система с Arkamys® Hi-Fi звук и 6 високоговорителя. Стандартно ще се предлагат асистент за потегляне от наклон и заден парктроник.

  

Captur е базиран на една от най-добрите платформи в компактния клас, когато става въпрос за удоволствие от шофирането и следователно можем да очакваме от него динамично пътно поведение и отзивчиво управление. Кросоувърът на Renault ще се възползва от иновативните бензинови и дезелови двигатели на хечбека Clio, които трябва да му осигурят най-добрия в класа разход на гориво.

Очаква се основният конкурент на Renault Captur да бъде другият френски претендент в сегмента на компактните кросоувъри - Peugeot 2008. Двата модела ще отбележат своята световна премиера по време на автомобилното изложение в Женева през месец март, а продажбите им трябва да стартират непосредствено след това.

   

popup content