Mercedes представи четиривратото купе CLA

На стартиралото днес автомобилно изложение в Детройт Mercedes-Benz представи официално своето ново четириврато купе CLA. Новият модел е по-малък брат на спортната лимузина CLS и ще бъде позициониран между A-Class и C-Class в моделната гама на немския концерн.

Външността на Mercedes-Benz CLA е почти идентична с тази на концепта CSC (Concept Style Coupе) и се отличава с изключителна аеродинамика. Автомобилът притежава рекордно ниско челно съпротивление и е изграден според най-новите стилистични тенденции на компанията от Щутгарт.

CLA е базиран на последното поколение A-Class и ползва MFA-платформата на хечбека. Размерите на компактното четириврато купе са 4630мм. дължина, 2033мм. широчина и междуосие от 2700мм., което е с едва 63мм. по-малко от междуосието на C-Class, въпреки че като цяло CLA е по-дълъг от него с 38мм.

Интериорът и двигателната гама в Mercedes-Benz CLA също са взаимствани от A-Class. Представеният в Детройт модел е оборудван с 2.0-литров бензинов агрегат с 211кс. и 350Нм. и носи обозначението CLA 250. Когато стъпи на европейския пазар, Mercedes CLA ще бъде оборудван и с останалите бензинови и дизелови двигатели на A-Class, като най-мощният вариант ще бъде CLA 45AMG, който ще разполага с мощност от 350кс. и система за задвижване на четирите колела 4MATIC. Базовите модификации на Mercedes CLA ще бъдат с предно предаване, а всички мотори ще бъдат комбинирани с 7-степенна трансмисия с два съединителя.

Европейската премиера на Mercedes-Benz CLA ще се състои утре в Берлин, като продажбите на автомобила трябва да стартират до 2 месеца.

   

   

   

popup content