Огромният SUV Volkswagen CrossBlue ще влезе в серийно производство

На международното автомобилно изложение в Детройт, компанията Volkswagen представи своя концептуален модел CrossBlue. Макар че огромният SUV е все още прототип, от немската компания разкриват, че съвсем скоро ще видим и неговата серийна версия.

Като габарити, Volkswagen CrossBlue превъзхожда Touareg - най-големият SUV в гамата на германския производител. Концептът е с дължина от 4896мм., 2014мм. широчина и 1732мм. височина. Изграден е върху модулната MQB-платформа на Volkswagen и разполага с 6 места разпределени в 3 реда.

Всъдеходът е снабден с хибридно задвижване комбиниращо турбодизелов агрегат с 190кс. и два електромотора разположени на предната и задната ос, с мощности съответно от 54 и 114кс. Хибридната система е комбинирана с роботизирана скоростна DSG-трансмисия с два съединителя. Пробегът, който Volkswagen CrossBlue може да измине изцяло на електричество е 22км., а батериите му могат да се зареждат и от електрическата мрежа. Разстоянието, което машината изминава при пълен резервоар и заредени батерии е над 1000км., а средният разход на гориво при хибриден режим е около 6.7л/100км. Големият SUV ускорява от 0 до 100км/ч. за 7.2сек, а максималната му скорост достига до 204км/ч.

Все още не е ясно кога ще видим серийната версия на Volkswagen CrossBlue, но още през октомври (2012г.) шефът на немския концерн Мартин Винтеркорн обяви намеренията на компанията да атакува пазара с подобен модел. Очаква се серийният CrossBlue да разполага със 7 места и да бъде предназначен главно за пазарите в САЩ, Канада и Китай, където търсенето на подобни машини е най-голямо.

   

 

popup content