Audi RS7 Sportback се изправя срещу M6 GranCoupe и CLS 63 AMG

Публиката в Детройт стана свидетел на премиерата на един от най-ексклузивните модели на Audi - четиривратото спортно купе RS7 Sportback. Звездата на щанда на немската марка разполага с 8-цилиндров би-турбо двигател и Quattro задвижване, които трябва да му помогнат в борбата с другите двама сериозни играчи в класа - BMW M6 GranCoupe и Mercedes-Benz CLS 63AMG.

По отношение на дизайна, RS7 Sportback демонстрира изключително агресивна линия, типична за спортните модели от Инголщад. Мощните въздухозаборници, масивната решетка, огромния заден дифузьор и двойната изпускателна система са само част от елементите на бодикита подсказващи хищния нрав на спортната лимузина.

Интериорът на автомобила също говори недвусмислено за неговия характер. Спорт и лукс се преплитат в едно, като акцентът пада върху множеството карбонови детайли и обвитите в кожа елементи. Спортното усещане се засилва от поставения хронометър за засичане на обиколки и индикаторите за налягане на турбините и температурата на двигателното масло.

Двигателят в Audi RS7 Sportback е познат от суперспортното комби RS6 Avant. Той разполага с 560кс. и максимален въртящ момент от 700Нм., като мощността се предава към четирите колела чрез 8-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя. Освен адски мощен, V8 агрегатът е и доста икономичен, демонстрирайки среден разход на гориво от порядъка на 9.8л/100км. Това се дължи до голяма степен на системата за деактивация на част от цилиндрите при слабо натоварване на мотора.

Audi RS7 Sportback ускорява от 0 до 100км/ч. за по-малко от 4 сек., като в базовия пакет максималната скорост е ограничена до 250км/ч. Тъй като тази скорост определено не кореспондира с техническите характеристики и динамиката, която демонстрира спортната лимузина, от Audi предлагат още две нива на ъпгрейд (срещу допълнително заплащане разбира се) - Dynamic Package, при който скоростта нараства до 280км/ч. и върховия Dynamic Plus Package, при който автомобила може да развие до 305км/ч.

   

   

popup content