Новият Lexus IS бе представен в Детройт

На провеждащото се в Детройт международно автомобилно изложение, японската луксозна марка Lexus представи новото поколение на популярния си модел IS. На щанда на Lexus публиката имаше възможност да види, както стандартния IS, така и спортната му модификация F-Sport. Очаква се двата модела да стъпят на пазара до средата на 2013г., като на по-късен етап към гамата на IS ще бъде прибавена и комби версия.

Третата генерация на Lexus IS демонстрира изключително свеж авангарден дизайн, вдъхновен до голяма степен от концепцията LF-CC. Автомобилът се характеризира с по-голяма радиаторна решетка, уникални LED светлини и стопове "вливащи" се в цялостната динамична линия. Интериорът на новия IS пък е повлиян от този на суперспортния модел Lexus LFA.

Спортната модификация IS F-Sport се отличава от стандартния модел по своя доста по-агресивен бодикит с изразителни брони, уникални джанти и спортен интериор. Перфектното му представяне на пътя е обезпечено от адаптивно спортно окачване и кормилна уредба позволяваща редица настройки.

Новият Lexus IS е пораснал като размери спрямо своя предшественик, като междуосието му е по-голямо с 70мм., което води до повече вътрешно пространство, особено за пасажерите на задните места. Обемът на багажника също е нараснал с 30л. и вече достига до 480л.

По отношение на двигателите, новото поколение IS ще предложи, както бензинови, така и дизелови варианти, които ще бъдат предназначени основно за европейския пазара. Базова за САЩ ще бъде модификацията IS 250, разполагаща с бензинов V6, а по-мощната версия IS 350 ще се предлага с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Съвсем скоро на пазара ще стъпи и хибридната модификация IS 300h, комбинираща 2.5-литров бензинов двигател с 178кс. и 221Нм. и електродвигател с 143кс., окомплектован с литиево-йонни батерии.

   

   

popup content