Арабски суперавтомобил ще конкурира Bugatti Veyron

Първата арабска спортна кола е вече факт! Тя е дело на ливанската компания W Motors и се казва Lykan Hypersport. Автомобилът ще отбележи своята официална премиера на автомобилното изложение в Катар на 29 януари и ще бъде произведен в едва 7 бройки, всяка на цена от 3.4 милиона долара.

Lykan Hypersport, за който от W Motors твърдят, че ще бъде "най-ексклузивният автомобил на света" е разработван в продължение на 6 години. Технически консултант и доставчик на двигателите за колата е германското тунинг ателие RUF, а специалистите на фирмата Magna Steyr помагат в производството и изпълняват ролята на инженерни консултанти. В проекта участват и компаниите Viotti и ID4Motion, които създават стилистиката и електронните системи.

Арабският суперкар e оборудван с 6 цилиндров боксер-агрегат с два турбокомпресора, който развива мощност от 750кс. и 1000Нм. въртящ момент. Това позволява на Lykan Hypersport да ускорява от 0 до 100км/ч. за едва 2.8сек., като максималната му скорост достига 400км/ч. Тези динамични характеристики изпращат ливанският автомобил директно в категорията на Bugatti Veyron Super Sport, който ускорява за 2.5сек. и достига скорост от 430км/ч.

Неприкрито агресивният външен вид на Lykan Hypersport напомня доста на италианският суперавтомобил Lamborghini Aventador. Арабският претендент обаче разполага с редица уникални елементи, които обясняват и високата му цена. На първо място са фаровете с инкрустирани диаманти и обшитите със златни нишки седалки. Всеки собственик пък ще получава като подарък специален ръчен часовник Cyrus Klepcys Watch на стойност 200 000 долара.

Продажбите на ливанският LykanHypersport ще стартират през септември, а в същото време от W Motors работят и върху своя следващ модел - Super Sport, който трябва да видим през 2014г.

popup content