Kia разкри горещия хечбек pro cee'd GT

Корейската компания Kia разпространи официални снимки на своя спортен хечбек pro cee'd GT. Автомобилът, който ще се конкурира с Golf GTI ще отбележи своята световна премиера по време на автомобилното изложение в Женева през март.

GT модификацията на pro cee'd се отличава от стандартния модел по агресивния си бодикит включващ нова броня с мощни въздухозаборници, нови прагове и променена задна броня. Черният покрив, множеството червени елементи и ефектните LED светлини допълнително акцентират върху спортната насоченост на возилото. Върху радиаторната решетка пък е поставено логото GT.

Kia pro cee'd GT стъпва на специални 18-инчови алуминиеви джанти, а безупречното пътно поведение е обезпечено от сниженото спортно окачване. Автомобилът разполага и с оптимизирана спирачна система с по-големи дискове - 300х28мм. отпред и 262х10мм. отзад. До този момент липсват подробни снимки на интериора, но от предоставеното се вижда, че той е дело на Recaro.

Най-важният компонент в горещия хечбек pro cee'd GT разбира се е под капака. там откриваме 1.6-литров GDI турбо агрегат развиващ 204кс. и 265Нм. въртящ момент. Моторът е комбиниран с 6-степенна ръчна скоростна кутия, а ускорението от 0 до 100км/ч. се извършва за под 8 секунди.

   

Вижте тест драйв на новата Kia cee'd!

popup content