Toyota представи комби версия на Auris

Toyota разпространи снимки и информация за комби версията на модела Auris. Новата модификация е кръстена Touring Sport и ще отбележи световната си премиера по време на автомобилното изложение в Женева след няколко дни.

Toyota Auris Touring Sport е по-дълъг с 285мм. от хечбек версията, като междуосието от 2600мм. остава непроменено. Автомобилът разполага с багажен обем от 530л., който може да нарасне до 1658л. при сваляне на задните седалки.

От Toyota са обърнали голямо внимание на практичността на Auris Touring Sport, добавяйки допълнителни отделения за вещи и розетка осигуряваща 12 волтов ток, а задните седалки се трансформират в напълно равен под само с едно докосване. Достъпът до багажникът пък е улеснен благодарение на смъкнатия му с 100мм. ръб, в сравнение с хечбека.

Двигателната гама на комбито Touring Sport е идентична с тази на хечбека. Бензиновите мотори са с обем от 1.33 и 1.6-литра, а дизелите са 1.4 и 2.0-литрови. Auris Touring Sport е първият комби-модел на Toyota, който ще предлага и хибридна задвижваща система, комбинираща 1.8-литров бензинов двигател и електромотор, като общата мощност е 136кс.

popup content