Bertone представи горещ Shooting Brake базиран на Aston Martin Rapide

Дизайнерското студио Bertone разкри своята Shooting Brake версия на спортната лимузина Aston Martin Rapide. Комби модификацията е създадена по случай 60-тата годишнина от сътрудничеството между английската марка и именитото италианско ателие.

Концептуалният автомобил носи името Aston Martin Rapide Shooting Brake Jet 2+2 и засега е изработен в една единствена бройка. Обозначеснието Jet 2+2 пък подсказва за наличието на 4 напълно функционални места (2+2). Благодарение на основно преработената задна част Rapide Shooting Brake може да се похвали и със задоволително багажно пространство. Дизайнерите на Bertone са обърнали подобаващо внимание и на интериора на уникалния Aston Martin, където елементите от дърво и алуминий се преплитат с двуцветна кожена тапицерия.

Задвижването на Rapide Shooting Brake се осъществява от познатия 6.0-литров V12 агрегат на стандартния модел, който доставя мощност от 477кс. и 600Нм. въртящ момент.

Rapide Shooting Brake Jet 2+2 не е първият модел на Aston Martin от такъв тип. През 2004г. Bertone създадоха Shooting Brake базиран на актуалния тогава Vanquish, кръстен Jet 2 concept и разполагащ с 2 места.

popup content